Evil Empire Orchestra

EvilEmpireOrchestra01

 

Het Belgische Evil Empire Orchestra brengt een ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. De componenten? De ongetemde, rauwe soulzang en het mystieke vuur van frontvrouw Kimberly Dhondt en de verpulverende stootkracht en goddeloze grooves van haar zevenkoppige band.

De stem van Dhondt (in een parallel bestaan ook één van de stemmen bij Hooverphonic) houdt het midden tussen Beth Gibbons en Janis Joplin. Pure, compromisloze energie. De strakke ritmesectie met geil klinkende bassist raakt in hart en benen, en de hechte driekoppige blazerssectie voegt eigenzinnige kleur toe. Dit achtkoppige orkest neemt krachtig een eigen plaats in de muziek in waar dirty soul en psychedelica elkaar ontmoeten. Trefpunt (BE) plaatste de band op hun lijst van favoriete live acts.

Pluimen werden al verdiend bij Hooverphonic, Internationals, El Tattoo del Tigre, Antwerp Gipsy Ska Orkestra en Creature with the Atom Brain. En nu is er deze onbehoorlijke oerband die even zedeloos als gezwind alle heilige muziekhuisjes sloopt. Evil Empire Orchestra. Een band die je moet horen, zien en voelen.

Op vrijdag 13 oktober 2017 verscheen Evil Empire Orchestra’s debuut-EP op het Amsterdamse label Dox Records.

“Evil Empire Orchestra heeft me van mijn sokken geblazen op een zonovergoten terras. Funk en soul, rauw, diep en dus gemeend. Wie een zaal wil doen dansen, moet niet twijfelen. Wie van zijn hart inmiddels bitterzoete kipkap wil laten maken, vindt zijn of haar gading bij de stem van Kimberly. Wie dit mist, mist benen en een hart.” – Jeroen Olyslaegers

Optreden: 17:45 – 19:00 uur