Over het festival

Het leukste festival langs de Oude Maas in Zwijndrecht

Welkom op de website van het Noordpark festival. Hier kunt u lezen hoe het Noordpark festival is ontstaan.

Het Noordpark festival is in 2008 ontstaan doordat het wijkplatform Walburg een budget over had waarvoor geen bestemming was. Het idee ontstond om het budget te besteden aan een festival zoals plaats vindt in het park bij de Euromast in Rotterdam.
Omdat het eerste festival een groot succes was, is een jaar later de Stichting Noordpark festival Zwijndrecht opgericht. In 2013 is er samenwerking aan gegaan met de organisatie van de cultuurmarkt die plaats vond op het Raadhuisplein. Dit bleek het publiek erg aan te spreken zodat vanaf 2015 de cultuurmarkt en stichting Noordpark festival als één organisatie verder zullen werken. De combinatie van muziek en cultuur maakt het festival aantrekkelijk voor een groot publiek.

Beeldenpark
Het Beeldenpark Drechtoevers, locatie Noordpark in Zwijndrecht is een bezoek meer dan waard. Hier is onze stichting in 1996 begonnen met haar activiteiten. Vervolgens is de expositie regelmatig vernieuwd.
Gewoon de waterbus pakken, even uitwaaien langs de oevers van de Maas, Beneden Merwede en de Noord en ondertussen genieten van Beeldhouwkunst. Dat kan als u uitstapt op de Veerstoep in Zwijndrecht en dan de rivier volgt in westelijke richting. Meer informatie over het beeldenpark is te vinden op; http://www.beeldenparkdrechtoevers.nl/index.php/zwijndrecht/info

Muziekprogramma

Meerdere artiesten treden op.

Ons muziekprogramma is weer goed gevuld dit jaar. Van pop & rock tot jazz: Geniet ervan met een drankje.

Cultuurmarkt

Lekker snuffelen tussen de kraampjes.

De Cultuurmarkt is dit jaar weer gevuld met allerlei leuke kraampjes! Klik op het programma voor alle deelnemers.

Kinderdorp

Lekker spelen en ravotten.

Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelen dit jaar! Het kinderdorp is groots opgezet met bijvoorbeeld een poppenkast, modelbootvaren en schmincken!

Noordpark Festival Facebook

Verder praten? Meer weten?